logo

Orvasshyttene

P1050202 Vinterferien er over og det nærmer seg påskeferie!

Påsken og april/mai er høytid for isfiske og godt skiføre i fjellet, og Orvasshyttene ligger ypperlig til for å bedrive begge deler.

Isfiske i Orvatnet

I Orvatnet er det kun ørret, og det beste er å bruke en liten krok med maggot eller meitemark for å få den til å bite på. Ørreten står ikke alltid så veldig dypt om vinteren. Prøv deg fram på forskjellig dyp fra to til fem-seks meter.  Ørret kan du fiske med vanlig isfiskeutstyr som mormyshka, pimpel med lysekrok, røyeblink, eller en liten balansepilk. Ofte trenger du ikke mer enn en liten krok og et søkke heller. Små fluekroker eller maggotkroker når du bruker maggot som agn, og små markkroker til meitemark.

Husk imidlertid å sjekke isen før du går utpå. Start med å bore inne ved land og sjekk isen noen meter utover. Det er lurt å holde seg godt unna inn og utos av elver og bekker. På slike plasser er det strømninger i vannet som kan svekke isen fra undersiden, og man ser ikke alltid hvor det er dårlig is.

Husk at alle som skal drive med fiske skal ha gyldig fiskekort. Personer under 16 år fisker gratis. Ungdommer under 20 år fisker gratis såfremt de fisker sammen med foreldre med gyldig fiskekort. Fiskekort skal fremvises når det blir krevd av fjelloppsynet, politiet eller noen fra fjellstyret. Som levende agn er det kun tillatt å bruke insekt og magot /meitemark. Annet levende agn er strengt forbudt. Isfiske kan foregå med inntil 5 snører og inntil 2 kroker pr. snøre. Iskroker som settes ut og forlates skal være merket med brukerens navn. Umerkede kroker kan opptas av oppsynet. Husk å ta opp snørene etter endt fiske. Garnfiske under is er ikke tillatt

 

Hyttene bookes på Visit Børgefjell eller på Røyrvik Auto.  Fiskekort kjøpes enkelt på samme sted, og på Inatur.

Du kan lese mer om hyttene her!

Velkommen inn!

P1050199

 

 IMG 4451 IMG 4436